Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1131279_0001.png
1131279_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. juni 20122012-1618
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 9. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Lene Espersen (KF).

Spørgsmål nr. 710:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Bent Hardervig vedr. senio-rers muligheder for at købe billetter hos Nordjyllands Trafikselskab, jf. TRUalm. del - bilag 323.

Svar:

Jeg har forelagt Bent Hardervigs klage for Nordjyllands Trafikselskab, der isamarbejde med DSB har oplyst mig følgende:”Det er korrekt atNT ikke sælger online billetter via internettet til internerejser indenfor NT’s område.
Der tilbydes i stedet SMS billetter, hvilke kunden kan finde vejledning til atkøbe på NT’s hjemmeside. Alle mobiltelefoner kan anvendes til NT’s SMSbilletsystem.Ud over SMS billetter, er det endvidere muligt at købe billetter hos chauf-føren i alle NT’s busser.I forhold til at købe billet til hele strækningen Skagen – Skanderborg er deren lang række muligheder:•Købaf billet ved personlig henvendelse på DSB salgssteder.•Købaf billet ved telefonisk henvendelse til DSB. Billetten, inkl. evt. pladsreser-vation, kan sendes hjem på kundens adresse mod et gebyr på 25 kr.•Købaf kontantbillet i toget på Nordjyske Jernbaner til strækningen Skagen-Frederikshavn og senere køb af billet på Frederikshavn Station til strækningenFrederikshavn-Skanderborg. På Frederikshavn Station er der både betjent salgog billetautomat.
Køb af billet via rejseplanen.dk. På rejseplanen skal kunden finde den kon-krete rejse man ønsker at benytte, d.v.s. togrejsen Skagen – Skanderborg ogtrykkekøb billet.Herfra dirigeres kunden over i DSB online billetsystem.For rejser hvor busser kombineres med tog sælger DSB som togoperatørikke online billetter.
Side 2/2
•Købaf billet via APP’s via Smartphone (ikke aktuelt i den konkrete sag).•Brugaf Rejsekortet med ét check ind på Skagen Station og ét check ud påSkanderborg Station. NT er den 22. oktober 2012 regionsdækkende for rej-sekortet. Dette betyder, at der kan fortages rejsekortrejser overalt i og fraRegion Nordjylland fra dette tidspunkt.I forhold til den konkrete sag er det muligvis det store og varierede udbudaf billetkøbsmuligheder, der kan give forvirring. Det er generelt NT’s vur-dering, at en bred produktpalette giver gode muligheder for de mange for-skellige målgrupper, der anvender busser og tog.I forhold til den information og vejledning for billetkøb der ydes til kunden,er NT og DSB først tilfredse med den service og vejledning de yder, nårkunden er i stand til at købe eller booke en billet. Dette skete ikke i det kon-krete tilfælde, hvilket NT og DSB beklager.”Jeg henholder mig til det af NT og DSB oplyste.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen