Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1125452_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
24. maj 20122012-1541
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 3.maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål (TRUalm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraLiselott Blixt (DF).

Spørgsmål nr. 699:

”Kan ministeren redegøre for, hvorfor man ikke systematisk sikrer enopsamling og evaluering af viden om trafikulykker affødt af forskelligesygdomme, når en sådan viden netop kunne bevirke, at der ikke fremoverindføres regler til unødig gene for borgerne”

Svar:

Vejdirektoratet oplyser, at det er vanskeligt at indsamle meget specifikkeoplysninger om den enkelte ulykke og inddrage disse i den almindeligeuheldsstatistik.Uheldsstatistikken er baseret på politiets registrering af de faktiske hændelser iforbindelse med trafikulykker. Politiet har ikke mulighed for at give en lægeligvurdering af betydningen af eventuelle sygdomme i den enkelte ulykke. Det vilderfor være nærmest umuligt at få en retvisende registrering af sygdommesbetydning for trafikulykker i den almindelige uheldsstatistik.Det er dog i forbindelse med dybdeanalyser indhentet informationer af dennekarakter. Det sker f.eks. i forbindelse med Havarikommissionen forVejtrafikulykkers arbejde, hvor tilknytning af lægelig ekspertise giver mulighedfor at vurdere betydningen af sygdommes indflydelse på ulykkens opståen ellerskadernes omfang.Jeg kan i øvrigt oplyse, at sygdom kun indgår i meget få af de ulykker, somHavarikommissionen for Vejtrafikulykker hidtil har undersøgt.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen