Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1127013_0001.png
1127013_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
29. maj 20122012-1535
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 3. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Leif Mikkelsen (LA).

Spørgsmål nr. 688:

Kan ministeren oplyse, om der har fundet nabohøringer sted inden opførelsenaf Banedanmarks nye GSM-R-master ved blandt andet Randers Fjord?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som bemærker:”Banedanmark kan oplyse, at alle regler og procedurer er overholdt i forbin-delse med etablering af nyt radiokommunikationssystem til jernbanedriften(GSM-R).GSM-R projektet falder inden for VVM-reglerne, hvorfor der er gennemført ensamlet VVM-screening, som resulterede i en endelig afgørelse om, at projektetikke er VVM-pligtigt. Alle berørte kommuner er i den forbindelse blevet hørt.Der er ligeledes gennemført individuel partshøring af naboer, som Natursty-relsen har vurderet kunne blive udsat for en væsentlig individuel påvirkning afde kommende masters placering.Banedanmark modtog i forbindelse med høringsprocessen en række indsigelserfra kommuner og berørte naboer, og det er lykkedes at komme alle borgere ogkommuner i møde på nær et sted – en mast i Randers by.Banedanmark har efterfølgende modtaget en borgerhenvendelse vedr. place-ring af en GSM-R mast ved Randers Fjord.Banedanmark tager nabohenvendelser vedr. placering af GSM-R master megetalvorligt, og genovervejer nu mastens placering. Banedanmark er således pt. ifærd med at undersøge mulige alternativer.”Med venlig hilsen
Henrik Dam KristensenSide 2/2