Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1122219_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. maj 20122012-1477
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 30. april 2012 stillet mig følgende spørgsmål666 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllestad (EL).

Spørgsmål nr. 666:

Vil ministeren kommentere artiklen fra Lastbilmagasinet.dk den 30. april2012: ” Cabotage-fusk i statens tjeneste”? Herunder bedes ministeren isærkommentere artiklens oplysninger om, at det ”ikke er første gang Fred Prinsener i søgelyset for at køre ulovlig cabotagekørsel for Banedanmark”, samt HeleneGrønhøjs undvigende svar på spørgsmålet om, hvorvidt ”det vil kunne påvirkesamarbejdet, hvis Wiebe/Wilke også bliver inddraget i sagen for at have spilleten rolle i forbindelse med ulovlige transporter.

Svar:

Af artiklen fremgår, at et hollandsk firma i forbindelse med etsporfornyelsesprojekt igennem en periode på flere uger har udførtcabotagekørsel med 5 lastbiler mellem Fredericia og Herning/Skanderborg.Jeg er bekendt med, at den omhandlede kørsel er stoppet, og at der forøjeblikket verserer en sag hos politiet mod det hollandske firma. Hvisoplysningerne i artiklen er korrekte, er der efter min opfattelse tale om en klarovertrædelse af reglerne for cabotagekørsel.Brud på cabotagereglerne kan og skal ikke accepteres, og ulovlig kørsel skalbringes til ophør, når det ulovlige forhold er konstateret.Jeg finder i øvrigt ikke grundlag for at kommentere de udtalelser, der er faldet ianledning af sagen.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen