Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1043157_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
18. november 20112011-3747
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 4. november 2011 stillet mig følgendespørgsmål 66 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 66 :

"Vil ministeren gøre rede for, under hensyn til kravet om regnskabsmæssiggennemsigtighed i SOV-selskaber, hvorvidt de tab DSB har haft i forbindelsemed Øresundstrafikken og DSB-First kan bedømmes separat, og ikke blandessammen med DSB's almindelige regnskaber."

Svar:

Ja, de tab, som DSB har haft i forbindelse med Øresundstrafikken ogDSBFirst kan opgøres og bedømmes separat.Det skyldes bl.a., at virksomheden typisk organiserer sine forskelligeaktiviteter i datterselskaber med eget regnskab.Hvad der imidlertid kan sløre billedet af økonomien i virksomheden,er de interne afregninger mellem koncernens forskelligedatterselskaber. Her kunne der i regnskabet for 2010 konstateres etproblem mellem DSB som moderselskab og DSB First somdatterselskab, hvor en mellemregningskonto havde fået lov at voksesig ud af proportioner.I forbindelse med aflæggelse af årsregnskabet blev der imidlertidiværksat et stort arbejde med henblik på at identificere størrelsen afdisse mellemregninger og det tab, som DSB som moderselskab indtilda havde lidt i forhold til datterselskabet DSB First. Jeg henviser tilDSB´s 2010 årsregnskab med bemærkninger.Med venlig hilsenHenrik Dam Kristensen