Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1125201_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
24. maj 20122012-1442
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 25. april 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 621:

Ministeren bedes til udvalget fremsende al foreliggende kommunikation (bre-ve, mails, fax, notater mv.) vedr. DSB-Firsts direktionsrapport af juni 2010mellem DSB’s ledelse og bestyrelse, og mellem DSB-Firsts ledelse og bestyrelse,samt mellem DSB’s ledelse/bestyrelse og DSB-Firsts ledelse/bestyrelseog påden anden side Transportministeriet og/eller andre dele af embedsværket.

Svar:

Ministeriet har ikke i sit journalsystem kunnet identificere nogen kommunika-tion vedrørende DSBFirst’s direktionsrapport af juni 2010, hverken mellemDSB og ministeriet eller mellem DSBFirst og ministeriet.Ministeriet er heller ikke i besiddelse af nogen kommunikation vedrørende rap-porten mellem DSB’s ledelse og bestyrelse, mellem DSBFirst’s ledelse og besty-relse eller mellem DSB’s ledelse/bestyrelse og DSBFirst’s ledelse/bestyrelse.Det skyldes, at ministeriet normalt ikke modtager genparter af virksomheder-nes interne korrespondance og heller ikke kommunikerer med bestyrelsernefor datterselskaber i de forskellige virksomheder.Transportministeriet baserer således sit ejerskabsmæssige tilsyn med selska-berne på ministeriets område på kommunikation med de bestyrelser, som erudpeget af transportministeren. Det vil i det aktuelle tilfælde sige bestyrelsenfor DSB SOV, som er moderselskab i forhold til DSBFirst.En journalist har i april 2012 fremsendt den pågældende direktionsrapport ikopi til ministeriets presseenhed.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen