Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1118152_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
10. maj 20122012-1405
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. april 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra ikkemedlem af udvalget (MFU) Mads Rørvig (V).

Spørgsmål nr. 617:

Ministeren bedes i forlængelse af svar på TRU alm. del spørgsmål 579, venligstoplyse om Banedanmark i deres beregninger medtager den positive samfunds-bårne gevinst ved den øgede aktivitet i Københavns Lufthavn som de bedre for-hold en udvidelse af Øresundsbanen må antages at medføre forfynske og syds-venske rejsende?

Svar:

Det er oplagt, at såvel togtrafikken som flytrafikken, og dermed også Køben-havns Lufthavn, har store fordele af et velfungerende trafikalt samspil. Alle til-tag, der styrker betjeningen af de omstigende tog/fly passagerer er til fordel forbegge parter, hvad enten det drejer sig om kapacitetsforhold, betjeningskvalite-ten eller rettidighed.Formålet med de senest undersøgte kapacitetsudvidelser på Øresundsbanenved Kastrup station er at forbedre togafviklingen og gøre det muligt at køre fle-re godstog. Persontogene vil have fordel af en forbedret rettidighed, men derforudsættes i udgangspunktet ikke at skulle køre flere persontog.Banedanmarks analyser har begrænset sig til de samfundsøkonomiske aspekteraf selve togtrafikafviklingen.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen