Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1045649_0001.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
24. november 20112011-3688
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Trafikudvalget har i brev af 2. november 2011 stillet mig følgende spørgsmål61 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 61:

Ministeren bedes oplyse, hvornår den igangværende inspektion ogefterfølgende reparation af Storstrømsbroen er afsluttet, så normal togtrafikmellem Falster og Sjælland kan genoptages?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som oplyser, at:”Banedanmark forventer, at kørsel med lette togsæt over Storstrømsbroen kanske fra og med mandag d. 21. november. Det kan ske efter, at alle de størrerevner på broen er forstærkede, og Trafikstyrelsen har godkendt, at kørslenbliver genoptaget.Herefter fortsætter Banedanmark udbedringen af de mindre revner, medhenblik på, at den hidtige kørsel med lokomotivtrukne dobbeltdækkervognekan genoptages. Det er endnu for tidligt at sige, hvornår det kan ske.Arbejdet med udbedring af de mindre revner udføres, så det generer togkørselover broen mindst muligt, men der kan forekomme korte perioder, hvortogtrafikken må spærres. Banedanmark vil tilrettelægge arbejdet, såspærringerne ikke ligger i forbindelse med myldretiderne.”
Med venlig hilsenHenrik Dam Kristensen