Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1045656_0001.png
1045656_0002.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
24. november 20112011-3639
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Trafikudvalget har i brev af 31. oktober 2011 stillet mig følgende spørgsmål 58(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Martin Geertsen (V).

Spørgsmål nr. 58:

Ministeren bedes redegøre for status på udbuddet vedrørende signalsystemer,herunder:•IndhenteBanedanmarks kommentar til, hvorvidt udbuddet forløberplanmæssigt?•IndhenteBanedanmarks kommentar til, hvorvidt udbuddet "holder sigindenfor" såvel de økonomiske som tidsmæssige rammer?•Ihvilket omfang Banedanmark i forbindelse med udpegning af vindere tiludskiftning af signalsystemerne til ERTMS Level 2 tager hensyn til deprækvalificerede byderes erfaringer med etablering af systemer i kommercieldrift?•Hvilkeerfaringer Banedanmark trækker på, når Banedanmark i forbindelsemed udpegning af vindere til udskiftning af signalsystemerne til ERTMS Level2 skal vurdere, i hvilket omfang de enkelte bydere er i stand til at levere til denaftalte tid?•Hvordanministeren vil sikre, at Banedanmark i forbindelse med udpegning afvindere til udskiftning af signalsystemerne til ERTMS Level 2 tager hensyn til,hvorvidt den vindende part rent faktisk er i stand til at levere et funktioneltsystem inden for den i udbuddet angivne tidsramme?•HvorvidtBanedanmark i sin bedømmelse af de enkelte bud tager hensyn tileventuelt tidligere gode eller dårlige erfaringer med de enkelte bydere ellerdisses underleverandører?

Svar:

Banedanmark har oplyst, at udbuddet forløber planmæssigt, samt at det holdersig inden for både de økonomiske og tidsmæssige rammer.
Banedanmark har endvidere oplyst, at i forbindelse med udbuddet er der vedprækvalifikationen lagt vægt på, at tilbudsgiverne, via konkretereferenceprojekter, har kunnet dokumentere erfaring med ERTMS Level 2baserede signalsystemer, som er kommet i kommerciel drift.Ansøgerne skal oplyse, om den planlagte færdiggørelsestermin vedkontraktindgåelse samt den faktisk realiserede færdiggørelsestermin og i tillæghertil en forklaring på en eventuel forskel. Disse oplysninger er medtaget iforbindelse med prækvalifikationen, som mundede ud i, at seks ansøgere blevprækvalificeret.I forbindelse med gennemførelsen af Signalprogrammet har Banedanmarksikret sig ressourcer med relevante kompetencer og erfaringer. Banedanmarkdeltager løbende i en række europæiske fora, hvor status og erfaringer frahovedparten af de aktive ERTMS-projekter diskuteres og udveksles.Udbudsmaterialet for fjernbaneprojektet har endvidere gennemgået en eksternkvalitetssikring, som på infrastrukturdelen blev foretaget af eksperter mederfaring fra Network Rail (UK), ProRail (Nederlandene), SBB (Schweiz), AlpTransit Gotthard (Schweiz) og Eurotunnel. Derudover er Banedanmarksprojektorganisation sammensat af projektledere og medarbejdere med erfaringfra en række store gennemførte ERTMS og lignende projekter fra f.eks.Schweiz, Storbritannien, Tyskland og Spanien.
Side 2/2
Med venlig hilsenHenrik Dam Kristensen