Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1101067_0001.png
1101067_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
4. april 20122012-1152
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 26. marts stillet mig følgende spørgsmål 569(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 569:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt der ved rådsmødet d. 22. marts 2012blev drøftet respektive taget stilling til EASA’s forslag om at udvide piloters ogflybesætningers daglige arbejdstid fra 13 til 14 timer.

Svar:

På rådsmødet den 22. marts havde det danske formandskab flyve-hviletidsreg-lerne til drøftelse under frokosten blandt transportministrene.Der har som bekendt være en debat om flyve-hviletidsreglerne i Danmark gen-nem de seneste par år. Træthed blandt piloter er noget, der skal tages meget al-vorligt, og det er essentielt, at man sikrer den rette balance mellem flyvetid oghviletid hos piloter og andet ombordværende personale.Der var ikke lagt op til en drøftelse af det konkrete udkast fra EASA til nye fly-ve-hviletidsregler, da udkastet netop har været i en meget bred høring, og viendnu ikke kender resultat af denne høring. Med hensyn til de danske myndig-heders svar på denne høring kan jeg dog henvise til mit brev til Transport-udvalget af 20. marts 2012.Derimod var der tale om en mere generel drøftelse af reglerne og grundlaget forreglerne, som set fra et dansk synspunkt så vidt muligt bør baseres på et opda-teret, solidt videnskabeligt grundlag. For mig er der ingen tvivl om, at vi alleskal kunne være trygge ved, at vores piloter og andet ombordværende persona-le er udhvilede og klar til deres opgaver.Diskussionen om flyve-hviletid er ikke helt ukompliceret, hvilket også kom tiludtryk under drøftelsen på rådsmødet, hvor der var delte meninger om sagen.Der er dog ingen tvivl om, at Kommissionen blev mindet om Danmarks hold-ning i spørgsmålet, og det er min forhåbning, at drøftelserne på rådsmødet harsat nogle tanker i gang i Kommissionen.
Med venlig hilsenSide 2/2
Henrik Dam Kristensen