Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1105300_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
17. april 20122012-1104
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 20.marts 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Torsten Schack Pedersen (V).

Spørgsmål nr. TRU 557:

Deler ministeren den opfattelse, at når man læser Transportministerens rede-gørelse, og Trafikstyrelsens meddelelse af 19. juli 2011 let kan få det indtryk, atsagen udelukkende drejer sig om ulovligt fastspændingsudstyr til børn i busser,da det ikke nævnes, at ulovligt fastspændingsudstyr til børn også er blevet solgttil anvendelse i personbiler, f.eks. til taxivognmænd, institutioner og privatper-soner?

Svar:

Trafikstyrelsen oplyser, at problemet med ulovligt sikkerhedsudstyr ganskeovervejende har omhandlet busser, men at styrelsen har rettet forespørgsel tilRådet for Sikker Trafik og FDM vedrørende deres kendskab til problemer medanvendelse af seleforlængere og andet ulovligt sikkerhedsudstyr i personbiler.Begge organisationer har svaret, at der efter deres opfattelse ikke er nævnevær-dige problemer, hvad gælder privat anvendelse, men Rådet for Sikker Trafikpåpeger, at der kan være en problematik omkring personbiler i institutioner.Styrelsen oplyser endvidere, at der er rettet henvendelse til institutioner gen-nem Kommunernes Landsforening primært vedrørende busser, og at det jf. deni S 2557 nævnte forestående tilføjelse i Vejledning om syn af køretøjer klart vilfremgå, at køretøjer ikke må godkendes med ulovligt sikkerhedsudstyr forbørn.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen