Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1103890_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
13. april 20122012-1066
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 16. marts 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Hans Chr. Schmidt (V).

Spørgsmål nr. 551:

I den konkrete sag med Københavns Kommunes istandsættelse af Skjulhøj Alléi Vanløse beskrev den til grundejerne udsendte vejsynsrapport, at en fuldstæn-dig istandsættelse var påkrævet på grund af "slaghuller, afskalninger, revner ogkrakeleringer". Et vedlagt bilag gav en uddybende forklaring af, hvad disse for-hold kunne indebære, hvis vejen ikke blev istandsæt. Men i forvarslet ellerpartshøringen blev det oplyst, at det også kunne være nødvendigt at foretageomfattende hævning af kantsten for at sikre bortledning af regnvand fra køre-banen. Denne omstændighed er ikke omtalt i vejsynsrapporten. Er der efter mi-nisterens vurdering tale om en lovlig praksis og hvis ikke, kan denne omtaltekantstenshævning da faktureres til grundejerne ifølge lov om fælles privatveje?

Svar:

Jeg kan oplyse, at vejmyndigheden kun kan opkræve udgifter til vedligehol-delse af private fællesveje, såfremt grundejerne er blevet partshørt over de ar-bejder, der ligger til grund for udgifterne.Såfremt der klages over vejmyndighedens afgørelse til Vejdirektoratet, vil di-rektoratet som led i den retlige prøvelse tage stilling til, hvorvidt vejmyndighe-den har overholdt privatvejslovens procedureregler og de forvaltningsretligeregler om partshøring.Vedrørende muligheden for at klage over vejmyndighedens afgørelser skal jeghenvise til mit svar på spørgsmål nr. 544.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen