Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1098186_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. marts 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 13. marts 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Stine Brix (EL).

Spørgsmål nr. 531:

Transportministeren bedes oplyse, om det forholder sig således, at f.eks. enminibus, der er indsat som en del af den kollektive transport i en kommune,f.eks. Herning, er omfattet af kravene om tilgængelighed til bybusser, jf. detsåkaldte busdirektiv fra EU?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafikstyrelsen, der oplyser, at der i henhold tildirektiv 2001/85/EF (busdirektivet) er krav om tilgængelighed forbevægelseshæmmede, herunder kørestolsbrugere i bybusser. Kravet omtilgængelighed gælder alene køretøjer, der kan medtage flere end 22 passagererud over føreren, og som er indrettet med ståpladser for at give mulighed forhyppig ind- og udstigning (bybusser).Minibusser, herunder minibusser som måtte være indsat i den kollektivetransport, er dog i en vis udstrækning også omfattet af direktivet. Hvis der f.eks. er udstyr til bevægelseshæmmede og /eller kørestolsbrugere i en minibus,skal det opfylde direktivets krav til teknisk udstyr.Jeg kan henholde mig til Trafikstyrelsens oplysninger.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen