Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1082812_0001.png
1082812_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
22. februar 20122012-525
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 8. februar 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 416:

Ministeren bedes oplyse hvor stor erosionen har været, altså hvor mange meterind i klitterne, der er forsvundet i vinteren 2011-12 efter de tre stærke stormeved følgende lokaliteter: Søndervig, Krogen, Strandgården, syd for indsejlingentil Thorsminde, Vejlby, Vrist og syd for Thyborøn samt på Holmslandsyd for Hvide Sande.

Svar:

Kystdirektoratet oplyser følgende:”Kystdirektoratet har inspiceret kysten efter hver af vinterens storme for atvurdere om sikkerheden mod gennembrud af klitterne er til stede.Inspektionerne har vist, at der ikke er fare for gennembrud, og det er derforbesluttet, at en komplet opmåling af kliterosionen på hele strækningen kanafvente den planlagte årlige opmålingskampagne på Vestkysten. Det vil derforførst være muligt at komme med et præcist svar på hvor mange meter afklitterne, der er eroderet, når denne kampagne er udført i foråret 2012.Nedenstående angivelser af kliterosionen er derfor baseret på umiddelbareobservationer under inspektionerne af kysten. Spændet i erosionen i de enkelteangivelser skyldes, at der over en strækning kan være betydelige variationer ierosionens størrelse.Søndervig: Ud for Søndervig er der ingen kliterosion, da der er opførtskråningsbeskyttelse. Kliterosionen syd for skråningsbeskyttelsen er vurderettotalt til 15-20 m.Krogen: Kliterosionen er vurderet til 10-25 m.Strandgården: Der er ingen kliterosion, da der er opført skråningsbeskyttelse.
Syd for indsejlingen til Thorsminde: Der er ingen erosion i klitten, da der eropført skråningsbeskyttelse. På en kort strækning uden skråningsbeskyttelse erder kun erosion i fodringssandet. Erosionen er her vurderet til 5-10 m.Vejlby: Kliterosionen er vurderet til 0-5 m.Vrist: Der er ingen kliterosion, da der er opført skråningsbeskyttelse.Syd for Thyborøn: Kliterosionen er vurderet til 5-20 m.Holmsland syd for Hvide Sande: Kliterosionen er vurderet til 0-10 m.”
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen