Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1079299_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
10. februar 20122012-267
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 18. januar 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 315:

”Ministeren bedes kommentere artiklen "DTL-kritik: Spildplads skaber falsktrængsel" i Jyllands-Posten den 18/1-2012, herunder DTL's argument om, atårsagen til den nuværende reducerede fremkommelighed i København reelt eromfattende, langvarige anlægsarbejder i byens gader samt FDM's argumentom, at fremkommeligheden kan forbedres ved mindre vejændringer ogoptimering af lysreguleringerne i København.”

Svar:

En bedre koordinering af anlægsarbejder på vejene og en ændret lysreguleringvil langt fra kunne stå alene som en løsning på alle trængselsproblemerne iKøbenhavn. I så fald undrer det mig meget, at den tidligere regering ikke forlængst har løst alle trængselsproblemerne i hovedstadsområdet.Jeg er imidlertid meget optaget af, at se på mange forskellige mulige tiltag, somkan forbedre fremkommeligheden på vejene til gavn for både pendlere ogerhvervsliv, herunder også ved hjælp af eksempelvis en bedre koordinering afanlægsarbejder på vejene.Jeg kan oplyse, at der fra kommunal side har været rejst ønske om bedremuligheder for koordinering af vejarbejder og ledningsarbejder. Dette er derforsøgt taget højde for i det forslag til ny vejlov, der pt. er i høring. Resultatetheraf forventes derfor snarligt at kunne blive drøftet i Folketinget.Jeg kan i øvrigt oplyse, at der i Vejdirektoratets regi er igangsat et arbejde for atforbedre koordineringen af gravearbejder på vejene. Arbejdet gennemføressammen med en lang række aktører inden for transportbranchen, staten,kommunerne og industrien.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen