Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1076813_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
Dato7. februar 2012J. nr. 2012-207Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Transportudvalget har i brev af 16. januar 2012 stillet mig følgende spørgsmål313 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Martin Geertsen (V).

Spørgsmål nr. 313:

"Ministeren bedes oplyse, om energiselskaberne, når de foretager gravearbejdepå det københavnske vejnet, er forpligtet til over for Københavns Kommune atoplyse en fast tidsramme for et givent arbejde, og om energiselskaberne er for-pligtet til at overholde en sådan tidsramme og endelig, om det er forbundetmed nogen former for sanktion overfor energiselskaberne, hvis de ikke over-holder den angivne tidsramme?"

Svar:

Jeg har naturligvis ikke kendskab til den praktiske forvaltning i KøbenhavnsKommune. Men jeg kan oplyse, at der i vejlovens § 101 stilles krav om, at derikke må foretages opgravninger i vejarealet uden vejbestyrelsens tilladelse. Dis-se tilladelser meddeles som hovedregel med vilkår, herunder en tidsbegræns-ning.Af vejlovens § 113, stk. 1 nr. 3 fremgår, at overtrædelser af tilladelser medhjemmel i vejloven kan straffes med bøde.Jeg kan oplyse, at der fra kommunal side har været rejst ønske om bedre mu-ligheder for koordinering af vejarbejder og ledningsarbejder. Dette er der for-søgt taget højde for i det forslag til ny vejlov, der pt. er i høring. Resultatet herafforventes derfor snarligt at kunne blive drøftet i Folketinget.Jeg kan i øvrigt oplyse, at der i Vejdirektoratets regi er igangsat et arbejde for atforbedre koordineringen af gravearbejder på vejene. Arbejdet gennemføressammen med en lang række aktører inden for transportbranchen, staten,kommunerne og industrien.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen