Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1059415_0001.png
1059415_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. december 2011
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 28. november 2011 stillet mig følgende spørgsmål 187(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 187:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 26. oktober 2011 fra RegionNordjylland vedr. infrastruktur og mobilitet, jf. TRU alm. del – bilag 35.

Svar:

Jeg er i en løbende dialog med kommuner, organisationer og selskaber om infrastrukturog mobilitet i Nordjylland.Det fremgår regeringsgrundlaget, at regeringen vil fortsætte arbejdet med udviklingenaf forbindelserne mellem Øst- og Vestdanmark, herunder undersøgelserne af enKattegatforbindelse. Spørgsmålet om en Kattegatforbindelse indgår som en del af destrategiske analyser af fremtidens overordnede transportinfrastruktur, som skal afsluttesi 2013 med henblik på en politisk drøftelse. Ud over en Kattegatforbindelse undersøgesogså en ny tredje Lillebæltsforbindelse og en ny forbindelse mellem Bogense ogJuelsminde.For så vidt angår ITS, kan jeg oplyse, at jeg har noteret, at ITS-udviklingsforum harfremsat en ITS-handlingsplan med en række idéer for anvendelsen af ITS i Danmark.Jeg ser frem til at drøfte perspektiverne i anvendelsen af ITS nærmere medforligskredsen bag transportaftalen for 2009.I trafikaftalen ”En grøn transportpolitik” af 29. januar 2009 mellem S, RV, SF,V, DF, LA og K blev det besluttet at gennemføre en forundersøgelse vedrørendeyderligere opgraderinger af Rute 34 på strækningen mellem Herning og Skivesamt Rute 26 mellem Skive og Hanstholm, bl.a. for at styrke adgangen tilHanstholm Havn. Jeg forventer, at forundersøgelsen vil foreligge først i det nyeår. Forundersøgelsen vil danne grundlag for videre drøftelser i forligskredsenvedrørende strækningen.Jeg havde den 18. november 2011 besøg af Region Nordjylland og KKRNordjylland, hvor gæsterne præsenterede deres visioner for banebetjeningen afNordjylland, som er indeholdt i TRU bilag 35. DSB har oplyst, at der er kontaktmellem DSB og Nordjyske trafikselskab med henblik på at sonderemulighederne for et samarbejde om jernbanetrafikken iNordjylland. Jeg forventer, at DSB vil informere mig i henhold til kontraktensåfremt der træffes beslutninger i sagen.På mødet den 18. november drøftede vi også en 3. Limfjordsforbindelse. VVM-redegørelsen har været i høring frem til den 31. august 2011 og Vejdirektoratet
behandler nu de mange høringssvar, der er fremsendt. Jeg afventer nuVejdirektoratets indstilling, som ventes færdig i løbet af de kommende uger,hvorefter sagen vil blive drøftet i forligskredsen.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen