Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1161080_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
2. oktober 20122012-3003
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 21. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 1072:

Hvilke initiativer agter ministeren af iværksætte på baggrund af, at den fredederemise på banegården i Viborg er ved at falde samme med deraf følgende ad-gangsforbud for brugerne af remisen?

Svar:

Jeg har forelagt dit spørgsmål for Banedanmark, som oplyser:”Banedanmark har på baggrund af nedfaldne skifertagsten på Viborg Remiseog tilhørende opholdsbygning fået foretaget en supplerende tilstandsregistre-ring af de to bygninger og modtog resultatet af denne i september 2012.Bygningerne er i så dårlig stand, at rådgiveren fraråder ophold i bygningerne.Derfor har Banedanmark kontaktet brugerne af bygningerne (Handest Mari-ager veteranjernbane og DSB museumstog) og oplyst, at stedet skal rømmes.Rømningen af remisen kan dog først ske, når tagkonstruktionen er blevet un-derstøttet. Banedanmarks eget brug af bygningerne har været begrænset, ogdisse aktiviteter er ved at blive flyttet til et andet lejemål i byen.For at sikre, at tagkonstruktionen i opholdsbygningen ikke bryder sammen ifm.et kommende snefald, er bygningen ved at blive inddækket af stillads med tag.Banedanmark har fået foretaget en yderligere inspektion af remisen mhp. enafstivning af denne. Desuden vil Banedanmark i nær fremtid iværksætte en nytilstandsvurdering af bygningerne for at få estimeret det samlede vedligehol-delsesbehov.”
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen