Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1160802_0001.png
1160802_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
1. oktober 20122012-2964
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 20. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 1069:

I forlængelse af orienteringen om nedlæggelse af havnebane og -spor i Nykø-bing Falster bedes ministeren gøre rede for, hvorvidt der er andre havne, hvorhavnebaner og -spor vil blive nedlagt inden for en kortere årrække, og hvis det-te er tilfældet, bedes det oplyst, hvilke der er tale om.

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som oplyser, at:”Banedanmarks inddragelse i sager vedr. nedlæggelse af spor til og på havnea-realer, sker normalt på baggrund af henvendelser fra havn og/eller kommune.Nedlæggelse af havnespor og havnebane på Nykøbing Falster Havn blev iværk-sat på opfordring fra Guldborgsund Havne.Pt. har Esbjerg Havn et ønske om at nedlægge visse havne- og firmaspor på denvestlige del af havnen. Esbjerg Havn og Banedanmark er i dialog herom. Hvor-vidt det udmøntes i ønsket om en reel nedlæggelse er endnu uvist.På Frederikshavn Station forefindes tre sporforbindelser til havnen, hvoraf deto har været lukket i en længere årrække.Frederikshavn Kommune har nogle ønsker til at byudvikle stationsområdet, ogFrederikshavn Havn har et udviklingsprojekt, der inkluderer en ny sporforbin-delse, på tegnebrættet.Der pågår derfor en dialog mellem Frederikshavn Kommune, FrederikshavnHavn og Banedanmark om en formel nedlæggelse af de to lukkede sporforbin-delser.
Banedanmark er ikke bekendt med andre konkrete planer om nedlæggelse afandre havnebaner og –spor.”Med venlig hilsen
Side 2/2
Henrik Dam Kristensen