Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1172455_0001.png
AKT 270900 - BILAG 1 - [ Besvarelse af spørgsmål 1067 fra TRU ]
^Transportministeriet
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ . nr.
3 1OKT. 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 Kobenhavn KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 18. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU aim. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 1067:

Hvad er ministerens kommentar til den problemstilling, at der kan være bili-ster, som ikke nåede frem til en planlagt og købt flyafgang p.g.a. de store kø-dannelser og deraf følgende forsinkelser som følge af cykelløbet Århus-Køben-havns passage af Storebæltsbroen, og som derfor vil mene sig berettiget til enerstatning for mistede flybilletter, idet der - i modsætning til en forsinkelse pgavejrlig el. lign. - var tale om en "planlagt" forsinkelse af bilisterne?

Svar:

Idet jeg henviser til min foreløbige besvarelse af 15. oktober 2012, vil jeg gerneunderstrege, at det er beklageligt, at et folkeligt arrangement som motionscy-kelløbet Aarhus-København den 1. september 2012 fik en så uheldig indfly-delse på trafikafviklingen på Storebælt. Det var på alle måder en uacceptabelkødannelse, der opstod.Selvom cykelløbet var planlagt, har det aldrig været intentionen, at der skulleopstå problemer af den karakter, som det var tilfældet. Sund & Bælt HoldingA/S oplyser, at selskabet kun havde forventet en rejsetidsforlængelse over Sto-rebælt på 10-15 minutter. Der burde være blevet informeret bedre om såvel ar-rangementet som den forventede forsinkelse. Det har jeg meddelt Sund & BæltHolding A/S.Betalingen ved Storebæltsforbindelsen giver ret til at benytte vejforbindelsenover Storebælt. Der garanteres ikke nogen maksimal rejsetid for passagen. Der-for ydes der ikke erstatning ved forsinkelser.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen