Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1159336_0001.png
1159336_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
25. september 20122012-2777
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 12. september 2012 stillet mig følgendespørgsmål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 1050:

Vil ministeren initiere, at der bliver iværksat en vurdering af de danske havnesterrorberedskab med det formål at skabe klarhed over, om beredskabet,udgifterne og generne for landets borgere og virksomheder står mål med detreelle trusselsbillede for havnene?

Svar:

Kystdirektoratet igangsætter i efteråret 2012 en evaluering af maritim sikring iDanmark for at få et billede af, hvordan sikringen kan tilrettelægges mesthensigtsmæssigt for aktørerne på havnene. Det er vigtigt, at Danmark ogsåfremover kan leve op til de overordnede internationale regler, da dette er enforudsætning for, at danske havne kan indgå i den internationalesøtransportkæde.Kystdirektoratet har oplyst, at de i dette efterår nedsætter en arbejdsgruppemed repræsentanter fra havne og havnevirksomhederne. Arbejdsgruppen skalse på de konkrete udfordringer, der er forbundet med maritim sikring iDanmark samt om indsatsen kan tilrettelægges på en måde, der er merehensigtsmæssig for aktørerne på havnene. Som et led i arbejdsgruppens virkeskal man blandt andet se på hvordan reglerne administreres i andre lande ogom vi i Danmark kan drage nytte af deres erfaringer. Derudover vilKystdirektoratet i samarbejde med branchen se på, om der er mulighed for atlave billigere og bedre løsninger.Som opfølgning på dette arbejde, vil det blive vurderet, om der er basis for atdrøfte reglerne for maritim sikring på internationalt niveau.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen