Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1160796_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
1. oktober 20122012-2754
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 10. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 1038:

Ministeren bedes gøre rede for, hvilke planer der er for de umatrikulerede area-ler, der ligger vest og sydvest for DSB’s værksteder på Otto Busses Vej, og som idag ejes af DSB, Ejendomsudvikling A/S og Banedanmark.

Svar:

DSB har oplyst følgende:”Arealerne er omfattet af lokalplan nr. 433 med tillæg nr. 1. Det fremgår heraf,at anvendelsen til offentlige tekniske anlæg fastholdes, samtidig med at poten-tialerne i området sikres med henblik på fremtidig byudvikling. Det fremgår aftillægget til lokalplanen, at arealet fortsat er et perspektivområde, hvor by-udvikling tidligst kan ske fra 2021.Lokalplanen giver mulighed for at tomme bygninger og omgivende ubebyggedearealer kan udnyttes til andre formål end tekniske anlæg, f.eks. kulturelle for-mål, hvilket allerede finder sted i mindre omfang. Udvikling af området til an-dre anvendelser kræver, at der udarbejdes supplerende lokalplan. DSB har iforbindelse med lokalplanarbejdet påpeget, at der er tale om et værkstedsområ-de, det vil sige et jernbaneareal i drift.DSB ser gerne at området udvikles til bymæssige formål, efterhånden som det-te bliver muligt i forbindelse med jernbaneaktiviteternes ophør, og når kommu-nens rækkefølgeplanlægning for byudvikling giver mulighed herfor. Indtil dabør offentlighedens adgang til området begrænses, ikke mindst af sikkerheds-mæssige årsager.”
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen