Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1160798_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
1. oktober 20122012-2754
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 10. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 1025:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt DSB ved salg af de ledige arealer ved sta-tionerne vil betinge sig, at disse anvendes i overensstemmelse med stationsnær-hedsprincippet.

Svar:

DSB har oplyst følgende:”Det skal indledningsvist pointeres, at DSB har stor interesse i at fremme akti-viteter og liv ved stationerne i form af både erhverv og boliger.Opmærksomheden skal imidlertid henledes på den politiske aftale ”En grøntransport politik” af januar 2009, som følge af hvilken Transportministeriet ogDSB indgik aftale om at finansiere ”Puljen til bedre adgang til den kollektivetransport” ved salg af DSBejede arealer, som ikke længere skal benyttes til jern-banedrift.Pengene fra salg af de ledige DSB arealer går via puljen til at medfinansiere cy-kel og bilparkeringspladser på ledige arealer ved stationerne til gavn for denkollektive trafik. Af samme årsag sælger DSB som udgangspunkt ikke sta-tionsnære arealer, som kan benyttes til udvidelse af cykel og bilparkeringsplad-ser til gavn for den kollektive transport.DSB indgår dog altid dialog med berørte kommuner og potentielle investorerom den samlede planlægning af erhvervsbyggeri ved stationer. DSB læggervægt på, at forhold for cykel og bilparkering, busterminal med mere er på pladsinden en salgsaftale indgås.”Med venlig hilsenHenrik Dam Kristensen