Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1166813_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
15. oktober 20122012-2754
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 10. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 1024:

Hvor stor vil den forventede, skønnede besparelse på lønudgifterne være, såfremtDSB beslutter sig for at lukke billetsalgene på alle stationer landet over på nær firestationer - og dermed også afskedige det billetsælgende personale - sat over for,hvor meget de pågældende skal have i understøttelse, og hvad samfundet mister iskatter mv.

Svar:

DSB har oplyst, at hvis man følger spørgsmålets præmis med at lukke billetsalgpå alle stationer landet over, på nær fire stationer, og hvis det ville afstedkom-me afskedigelse af det billetsælgende personale i de lukkede billetsalg, ville detførste hele års direkte lønudgifter blive reduceret med ca. 18 mio. kr. Dertilkommer afledte besparelser på omkostninger til kontorfaciliteter, efteruddan-nelse mv.DSB oplyser endvidere, at afskedigelsen af personalet vil medføre afskedi-gelsesomkostninger i omegnen af 125 mio. kr.I forhold til spørgsmålet om, hvor meget de pågældende ved en evt. afskedi-gelse skal have i understøttelse, og hvad samfundet mister i skatter mv., harDSB ikke forudsætningerne for at beregne dette.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen