Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1162479_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
4. oktober 20122012-2730
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 6. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 1017:

Ministeren bedes gøre rede for den betydelige prisforskel for en togrejseSlagelse-København, hvor der benyttes henholdsvis WildCard (57 kr.) eller rej-sekort ung (89 kr.), og som gør brugen af rejsekort ung ca. 57 pct. dyrere endWildCard’et, jf. vedhæftede dokumentation.

Svar:

Det er DSB som har takstkompetencen på den på gældende rejserelation. DSBhar oplyst, at ved brug af ung billet i forbindelse med WildCard får kunden ra-bat alt efter om der rejses på billigdage eller normaldage. Prisen på 57 kr. sva-rer til rejsen på en billigdag, hvor der gives 50% rabat.Kunder, der rejser på rejsekort ung kan få helt op til 65 % rabat på deres rejser iforhold til prisen for en voksen med rejsekort personligt.Rabatten ved rejse på et rejsekort ung afhænger i modsætning til et Wildcard aftidspunktet på dagen for kundens rejse – bl.a. i og uden for myldretiden - og afhvor ofte kunden rejser.Jeg kan derudover oplyse, at der i aftale om bedre og billigere kollektiv trafik erangivet tidsrum for, hvornår rejser kan tolkes som uden for myldretiden. Den-ne definition indgår i det løbende arbejde med tilpasningen af taksterne på rej-sekort-rejser, og kan således også fremadrettet få betydning for de rabatter dergives til unge, og som der henvises til i spørgsmålet.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen