Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1158818_0001.png
1158818_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
24. september 20122012-2718
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 5. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 1012:

I forbindelse med anlæg af Nybygningsløsningen har Banedanmark pålagt enrække boligejere på Allingvej, Hvidovre, meget restriktive servitutter (eldrift,tunnel- og trugkonstruktioner), hvilket har betydet, at de pågældende reelt erblevet stavnsbundet til deres boliger. Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidtde pågældende vil kunne afhænde deres bolig på de vilkår, der gælder ved for-lods overtagelse af boliger, der er beliggende på kommende anlæg, hvor der ervedtaget en projekteringslov, eller hvor der foreligger en politisk aftale omigangsættelse af et konkret anlægs-projekt.

Svar:

Jeg er ikke enig med spørger i, at de pågældende servitutter kan betegnes somrestriktive, jf. min besvarelse på TRU alm. del spm. 943 og 944.Jeg kan herudover oplyse, at der i forbindelse med anlæg af den nye bane Kø-benhavn-Ringsted ikke er planlagt permanente ekspropriationer af ejendommelangs Allingvej i Hvidovre. Der skal dog midlertidigt eksproprieres mindre are-aler i nogle forhaver til brug i anlægsperioden. Arealerne vil blive tilbageleverettil grundejerne efter endt brug i så vidt muligt samme stand, som når de mid-lertidigt overtages. Hver grundejer vil få erstatning for indgrebet.Servitutterne vil i øvrigt først blive pålagt ved tinglysning på et senere tids-punkt, men de er allerede nu blevet varslet grundejerne i en besigtigelsesbog,der giver en foreløbig vurdering af, hvor langt servitutterne rækker ind på detilgrænsende ejendomme.Kommissarius var inddraget, da servitutterne blev udarbejdet og har dermedogså har taget stilling til, at der ikke skal eksproprieres. Baneprojektet vil der-ved ikke være særligt indgribende overfor husejerne, hverken i form af ekspro-priation eller gener med store ulemper, og jeg finder derfor, at der ikke er bag-grund for at kunne gennemføre forlodsovertagelse.
Med venlig hilsenSide 2/2
Henrik Dam Kristensen