Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1160942_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
1. oktober 20122012 - 2709
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 5. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Transportudvalget.

Spørgsmål nr. 1010:

”Ministeren bedes kommentere præsentationsmaterialet af 4. september 2012fra Infrastrukturgruppen under landsdelscenter Midtvest vedrørende foretrædeom motorvej Herning-Holstebro, jf. alm. del - bilag 431.”

Svar:

Jeg noterer mig, at vedlagte præsentationsmateriale omfatter input fra RegionMidtjylland, fra Holstebro, Struer og Lemvig Kommuner samt fra erhvervsliveti Midt- og Vestjylland. I materialet argumentes for en motorvej mellem Her-ning og Holstebro, og det anføres, at den foretrukne løsning er en motorvej tilHolstebro N, som er et af de alternativer, der er belyst i Vejdirektoratets VVM-redegørelse for projektet.Jeg er enig i, at en motorvej mellem Herning og Holstebro vil komme både bor-gere og erhvervslivet i området til gavn. Herunder vil projektet bidrage til atforkorte rejsetiden til det kommende regionssygehus i Gødstrup ved Herning.Regeringen har derfor også meldt klart ud, at den vil arbejde for, at der anlæg-ges en motorvej mellem Herning og Holstebro og en vejforbindelse til Gød-strup.Vejdirektoratet er i øjeblikket ved at afslutte VVM-processen og samle op på deindkomne høringssvar. Vejdirektoratet vil herefter fremsende en indstilling forprojektet.Jeg kan konstatere, at der er undersøgt et hovedforslag om en motorvej fraHerning til Holstebro S og en vejforbindelse til Gødstrup til 2,3 mia. kr., og enrække alternativer til op mod 4,0 mia. kr., herunder løsninger til Holstebro N.En politisk drøftelse af projektet vil i sagens natur skulle ses i lyset af de finan-sieringsmæssige muligheder.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen