Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1160885_0001.png
1160885_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
1. oktober 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København K
Transportudvalget har i brev af 3. september 2012 stillet mig følgendespørgsmål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Kim Christiansen (O).

Spørgsmål nr. 1003:

Ministeren bedes redegøre for billetsituationen på Vestbanen, herunder om derer muligheder for at købe billet for f.eks. turister og passagerer uden rejsekort.

Svar:

Det er Sydtrafik, der beslutter, hvilke billettyper der skal tilbydes kunderne.1. juli 2012 blev der leveret nye tog til Vestbanen som muliggjorde kørseldirekte fra Esbjerg til Nr. Nebel. Dette ses som en stor forbedring forpassagererne, da de dels får nye tog og dels kan køre direkte til og fra Esbjerg.Da de nye tog indgår i Arriva A/S’ samlede togpulje, har det ikke været muligtat installere billetautomater i de nye tog.Det er af Sydtrafik blevet vurderet, om man skulle opstille automater påperronerne. Da 80% af passagererne benytter skole- og HyperCard, og da deresterende især benytter periodekort, Rejsekort, klippekort, SMS-biletter samtsmartphone-billetter, vurderede Sydtrafik dog, at udgifterne til opsætning ogvedligehold af billetautomater ikke stod mål med anvendelsen af disseautomater. Da klippekortene udfases i hele Sydtrafik i løbet af 2012 og 2013,blev det desuden besluttet ikke at opsætte klippekortautomater.Fra 1. juli 2012 har man kun kunnet købe billet til Vestbanen via SMS-billet,Smartphonebillet, Rejsekort og periodekort. Herudover kan der købes endagsbillet på Shell-tanken i Oksbøl og i DagligBrugsen i Nr. Nebel. Billetter kanendvidere købes i billetsalgene på Esbjerg st. og Varde st. Smartphonebillettenkan købes af alle med en smartphone og således også udenlandske turister.’Rejsekort anonymt’ kan ligeledes købes af alle.Sydtrafik arbejder på at finde løsninger for turister til turistsæsonen i 2013.
Telefon
41 71 27 00
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen