Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del
Offentligt
1077172_0001.png
1077172_0002.png
Holbergsgade 6DK-1057 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg
Dato: 7. februar 2012Enhed: Primær SundhedSagsbeh.: SUMNMOSags nr.: 1201089Dok nr.: 798135
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg har den 10. januar 2012 stil-let følgende spørgsmål nr. 201 (Alm. del) til ministeren for sundhed og fore-byggelse, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra SophieLøhde (V).
Spørgsmål nr. 201:’’Mener ministeren, at der er behov for en evaluering af Lægemiddelstyrelsensrevurderingsprocesser?”
Svar:Der spørges til, om der er behov for en evaluering af Lægemiddelstyrelsensrevurderingsprocesser. Hertil skal jeg indledningsvis tillade mig en vis undren,idet Venstre jo har haft rig lejlighed til at gennemføre en sådan evaluering afordningen, som partiet selv indførte i 2004.Det er mit indtryk, at de revurderinger, der allerede er gennemført, har værethåndteret fornuftigt af de ansvarlige på området, dvs. lægerne og Lægemid-delstyrelsen. Revurderingerne er gennemført på en måde, der har levet op tilformålet om at fremme rationel lægemiddelanvendelse, samtidig med at Læ-gemiddelstyrelsen har sikret, at lægerne har den fornødne tid til at omlæggepatienternes medicin, før tilskudsændringen træder i kraft, således at udgiftertil ekstra lægebesøg er blevet begrænset.Desuden kan de bredere samfundsmæssige aspekter inddrages i forbindelsemed, at Dansk Sundheds Institut (DSI) på opdrag fra Lægemiddelstyrelsenvurderer sundhedsøkonomiske analyser, der indsendes af lægemiddelvirk-somhederne, og som efterfølgende kan indgå i Lægemiddelstyrelsens beslut-ningsgrundlag.Selvom det ikke kan udelukkes, at der kunne være ekstra afledte udgifter afrevurderingerne, skal det altså ses i lyset af, at Lægemiddelstyrelsen vurderer,at revurderingerne indtil nu har indbragt over 300 millioner kroner årligt. Hertilkommer de udgifter, som patienterne sparer i form af lavere priser på medici-nen.
Side 2
På den baggrund finder jeg ikke, at der på nuværende tidspunkt er behov forat igangsætte en større analyse af Lægemiddelstyrelsens revurderinger.
Med venlig hilsen
Pia Olsen Dyhr
/
Nina Moss