Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del
Offentligt
1072450_0001.png
Holbergsgade 6DK-1057 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg
Dato: 26. januar 2012Enhed: Primær SundhedSagsbeh.: SUMBBMSags nr.: 1200787Dok nr.: 793285
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg har den 9. januar 2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 196 (Alm. del) til ministeren for sundhed og forebyg-gelse, som hermed besvares.Spørgsmål nr. 196:Hvilke problemer oplever Arbejdstilsynet i forhold til fortolkningen af et serve-2ringsareal på 40 m ?”Svar:Til brug for besvarelsen af spørgsmål 196, alm del, har Ministeriet for Sundhedog Forebyggelse indhentet svarbidrag fra Arbejdstilsynet, der har oplyst føl-gende:”Generelt har Arbejdstilsynet ikke problemer med at føre tilsyn med 40 mgrænsen, da det fremgår af lovbemærkningerne, hvad der skal tælles med iarealet. Nogle værtshuse/udskænkningssteder er dog i tvivl om reglerne, ogder kan derfor af og til opstå spørgsmål herom på tilsynsbesøgene, fx om hvadder kan trækkes fra serveringsarealet, når det skal beregnes, om det er over2”eller under 40 m .Af bemærkningerne i lovforslaget til denne bestemmelse fremgår det, at dermed serveringsarealet menes det område, hvor der finder egentlig servering afdrikkevarer sted. I serveringsarealet medregnes ikke baren og området bagved denne, garderober, trapper, toiletter og lignende faciliteter for gæsterne.Personalefaciliteterne medregnes heller ikke, dvs. køkkenfaciliteter, personale-rum, personaletoiletter, lagerlokaler og lignende.2
Med venlig hilsen
Pia Olsen Dyhr
/
Brit Borum Madsen