Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del
Offentligt
1068921_0001.png
1068921_0002.png
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg[email protected]Liselott Blixt[email protected]
Dato: 19. januar 2012Enhed: SygehuspolitikSagsbeh.: SUMCALCSags nr.: 1114302Dok nr.: 769402
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg har den 20. december 2011stillet følgende spørgsmål nr. 164 (Alm. del) til ministeren for sundhed og fore-byggelse, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra LiselottBlixt (DF).
Spørgsmål nr. 164:’’Ministeren bedes redegøre for forløbet i Region Sjælland, hvor flere kræftpa-tienter er døde på venteliste til palliativ behandling på Roskilde Sygehus, mini-steren bedes herunder oplyse, hvorvidt det er korrekt at der ikke var ansøg-ninger til den ledige overlægestilling, og hvad ministeren agter at gøre såfremtdette er korrekt.”
Svar:Jeg har til brug for min besvarelse af spørgsmålet anmodet Region Sjællandom en udtalelse.Region Sjælland har oplyst følgende:”Patienter bliver lindret gennem indsats fra praktiserende læge og ofte også fraen sygehusafdeling svarende til patientens grundsygdom, indtil en eventuelspecialiseret palliativ indsats kan iværksættes, De er således ikke ubehandle-de i palliativ henseende. I de fleste tilfælde er indsatsen på dette niveau faktiskfuldt tilstrækkelig.I Danmark svarer kapaciteten inden for specialiseret palliation ikke til efter-spørgslen. På landsplan dør ca. 23 % af de henviste patienter, inden man nårat se dem i den specialiserede palliative funktion, som de er henvist til (kilde:Dansk Palliativ Database, 2010). Andelen i Roskilde svarer til landsniveauet.I den palliative enhed i Roskilde var der to speciallæger med særlig palliativekspertise ansat. Den ene valgte at modtage ansættelse andet sted, og efterstillingsopslag var der ingen kvalificerede ansøgere. Afdelingen foreslog i den-ne situation ansættelse af en yngre læge, som under supervision kunne vare-tage en del af de palliative opgaver. Samtidig kunne sygehuset bidrage til atuddanne på dette område og dermed bidrage til at afhjælpe det grundlæggen-de problem, nemlig manglen på læger med specialkompetence på palliation-sområdet.For nærværende er speciallægestillingen i proces til genopslag.”
Side 2
Jeg kan henholde mig til oplysningerne fra Region Sjælland, og henviser iøv-rigt til min besvarelse af SUU 165.
Med venlig hilsen
Pia Olsen Dyhr
/
Camilla Lund-Cramer