Socialudvalget 2011-12
SOU Alm.del
Offentligt
1122170_0001.png
1122170_0002.png
Folketingets udvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 21. maj 2012
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Under henvisning til Folketingets udvalgs brev af 3. maj 2012 følgerhermed social- og integrationsministerens endelige svar på spørgsmålnr. 276 (SOU alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eyvind Vesselbo (V).
LSV/ J.nr. 2012-3128
Spørgsmål nr. 276:” Ministeren bedes fremsende en liste over leverandørerne af kurser til detsåkaldte "Børnekatalog" i henholdsvis 2011 og 2012 og oplyse de indgåedekontrakters indhold og økonomiske ramme”.Svar:Der findes følgende leverandører til Børnekataloget:COK: AdministratorSISO: KursetOvergreb på børn og ungeSPUK - Social og Pædagogisk Udviklings- og Kursuscenter: Kurser-neStyrkelse af efterværnsindsatsen, Systematik i sagsbehandlingenog Kurser om magtanvendelse.UC Syddanmark: Kurserne:Implementeringskurser for leverandørerpå børne- og ungeområdet, SSD og kurser om plejefamilier.Udviklingsforum: KursetKlar til barnUCC: Kurser under MultiFunCUC Lillebælt: Kurserne:Børnesamtalen og Introduktionskurser fornye sagsbehandlereSeminarer.dk: Kurserne:Inddragende metoder, Når børn og ungehar brug for hjælp, Implementeringskurser for sagsbehandlere ogArbejdet med børn og unge med anden etnisk baggrundProfessionshøjskolen Metropol: Kurserne:ICS, En børnesag og kur-ser om Tilsyn.VIA UC: Kurserne:Støtte og indsatser til unge, der begår kriminalitetog Støtte og indsatser til børn med fysisk og psykisk handicap.
I vedlagte bilag er der lavet en opgørelse over de enkelte kursers økonomi-ske ramme. Alle kontrakter indgået med kursusleverandører – undtagetSISO – er baseret på det, der i kontrakterne benævnes som faste omkost-
2
ninger og aktivitetsbestemte omkostninger. Faste omkostninger dækker overudvikling af detaljeret kursusdesign og oplæg, udvikling af undervisningsma-teriale, kvalitetssikring af kursusdesign og undervisningsmateriale, mødeak-tivitet og administrative opgaver. De aktivitetsbestemte udgifter er prisen pr.kursusafholdelse og dækker over udgifter til undervisere (ressourceforbrugpr. kursusforløb, herunder forventet ressourceforbrug til transport) og ekster-ne oplægsholdere.Der er med alle leverandører indgået aftale om et minimum antal af kurser(dette fremgår af bilaget), der skal forsøges afholdt pr. år over kontraktperio-den. Hvis det viser sig, at der er efterspørgsel til flere kurser, er proceduren,at den enkelte leverandør og COK spørger Socialstyrelsen om tilladelse til atafholde de ekstra kurser. Svaret afhænger alene af ressourceforbruget fordet pågældende kalenderår.Derudover præciserer kontrakterne, at leverandørerne er forpligtet til at leve-re det, som de har beskrevet i deres tilbud på opgaven.
Karen Hækkerup
/Lars Møller Christiansen
Bilag vedlagt:Oversigt over antallet af deltagere i 2011 og 2012 udspecificeret på de en-kelte kurser under Børnekataloget samt udspecificeret i forhold til, hvilkekommuner der har haft medarbejdere af sted på kurset.