Socialudvalget 2011-12
SOU Alm.del
Offentligt
1129249_0001.png
1129249_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 31. maj 2012
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
AEL/ J.nr. 2012-3095
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 2. maj 2012følger hermed socialministerens foreløbige svar på spørgsmål nr. 272(SOU Alm. del).
Spørgsmål nr. 272:”Ministeren bedes lave en opgørelse over samtlige forhøjede ydelser, direkteog indirekte tilskud, nedsat egenbetaling m.v. til enlige forsørgere og deresbørn, f.eks. økonomisk friplads i daginstitutioner, børnetilskud, manglendeindregning af den anden forælders indkomst i indkomstgrundlagsberegnin-ger til brug for støtte til efterskoleophold osv.”
Svar:Det er lagt til grund, at der alene spørges til kontante tilskud, ydelser mv.samt nedsat egenbetaling, og dermed ikke til serviceydelser, sociale foran-staltninger, boliganvisning mv.Overordnet kan man skelne mellem to grupper af tilskud mv., som kommerenlige forsørgere til gode.Den ene gruppe udgøres af tilskud mv., hvor det er en betingelse for rettentil ydelsen, at modtageren er enlig forsørger. Denne gruppe af ydelser omfat-ter ordinært og ekstra børnetilskud samt SU-tillæg til enlige forsørgere.Den anden gruppe udgøres af tilskud mv., hvor detikkeer en betingelse, atmodtageren er enlig forsørger, men hvor ydelsen kan siges særligt at kom-me enlige forsørgere til gode. Det kan fx være fordi ydelsen tildeles på bag-grund af modtagerhusstandens samlede indkomst, som generelt vil værelavere i husstande med kun én voksen person. Den anden gruppe udgøres
2
af mange forskellige ydelser, som hører under flere forskellige ministerområ-der.For at kunne udfærdige den efterspurgte opgørelse har Social- og Integrati-onsministeriet bedt en række ministerier om at bidrage til besvarelsen, ogdet har derfor ikke været muligt at besvare spørgsmålet inden for den fast-satte tidsfrist.Social- og Integrationsministeriet vender tilbage med besvarelsen afspørgsmålet, når de samlede oplysninger til brug for besvarelsen foreligger.
Karen Hækkerup/ Bent Nielsen