Socialudvalget 2011-12
SOU Alm.del
Offentligt
1105575_0001.png
1105575_0002.png
SocialudvalgetChristiansborg
Afdeling for Børn ogGrundskoleFrederiksholms Kanal 261220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5302E-mail [email protected]www.uvm.dkCVR nr. 20-45-30-44
Svar på spørgsmål 221 (Alm. del):I brev af 26. marts 2012 har udvalget efter ønske fra Karina Adsbøl (DF)stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 221:”Ministeren bedes oplyse, hvor mange uddannelsestilbud der findes tilunge mennesker med nedsat funktionsevne og til unge mennesker, derikke har kompetencer og/eller ressourcer til at begå sig i det ordinæreuddannelsessystem.”Svar:Jeg forstår spørgsmålet således, at spørgeren ønsker oplysning om ung-domsuddannelser til unge med særlige behov.Der er den særlige tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) – lov omungdomsuddannelse for unge med særlige behov, som giver unge, derikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse, et retskrav på en 3-årig ungdomsuddannelse. Målgruppen er unge udviklingshæmmede ogandre unge med særlige behov. Gruppen af andre unge med særlige be-hov omfatter blandt andet unge med svære bevægelseshandicap, multi-handicappede unge, unge med autisme, unge med ADHD eller andrepsykiske lidelser samt unge med erhvervet hjerneskade.Jeg kan i øvrigt oplyse, at til elever i erhvervsuddannelserne, der har be-hov for det, gives specialundervisning og anden specialpædagogisk bi-stand.Til elever i erhvervsgrunduddannelsen (egu), der har behov herfor, givesder specialundervisning eller anden specialpædagogisk bistand i mindstdet omfang, der følger af de regler, som gælder for de uddannelsesaktivi-teter, som uddannelseselementerne er hentet fra.
17-04-2012
2Produktionsskoledeltagere med behov herfor tilbydes specialundervis-ning og anden specialpædagogisk bistand.Handicappede elever i de gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx), derhar behov for specialundervisning eller anden specialpædagogisk bistand,skal have tilbud herom. Det 3-årige forløb kan i helt særlige tilfælde til-rettelægges over 4 år for elever, der på grund af handicap er forhindret iat følge undervisningen på normal vis.Tilsvarende skal handicappede kursister i uddannelsen til højere forbere-delseseksamen (hf), der har behov for specialundervisning eller andenspecialpædagogisk bistand, have tilbud herom, ligesom det 2-årige forløbi helt særlige tilfælde kan tilrettelægges over 3 år for kursister, der pågrund af deres handicap er forhindret i at følge undervisningen på nor-mal vis.
Med venlig hilsen
Christine Antorini