Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1165460_0001.png
1165460_0002.png
J.nr. 12-0206615Dato:10.10.2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 946 af 21. september2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten SchackPedersen (V).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Carsten Vesterø

Spørgsmål 946:

Ministeren fremhævede i svar på L 195 - spm. 57 til Skatteudvalget, at skattereformen skalses som en helhed. Men hvor i skattereformen finansieres det negative provenu og de tabtearbejdspladser, som flere af høringsparterne, herunder COWI, fremhæver, er resultatet afafskaffelse af ligningslovens § 33A?

Svar:

Når man gennemfører en skattereform, der skal være fuldt finansieret, vil det som of-test være sådan, at de fleste kan tilslutte sig lettelseselementerne, men samtidig er knap såpositivt indstillet over for en række af finansieringselementerne.Mit svar på spørgsmål 57 skal ses i denne sammenhæng, nemlig at finansieringselementer-ne - herunder ophævelsen af ligningslovens § 33A – skal vurderes i sammenhæng med detiltag, de finansierer.Man må derfor stille sig selv spørgsmålet om, hvad der er vigtig. Er det vigtig at fastholde,at et begrænset antal personer kan undgå at betale skat i Danmark eller måske helt kan und-gå at betale skat overhovedet? Eller er det vigtigere at sikre, at alle danskere får en skatte-lettelse, der gør det mere attraktivt at arbejde i Danmark?Jeg er ikke i tvivl om svaret. Jeg vil hellere se, at alle danskere får en skattelettelse, end atvi genindfører en regel, der tilgodeser nogle få.Endeligt bør det understreges, at der ved beregningerne af de samlede finansieringsbidrag,der har kunnet anvendes til skattelettelser, er taget hensyn til de negative adfærdseffekter afophævelsen af ligningslovens § 33 A. Der er således ikke givet skattelettelser for mere, endhvad ophævelsen af ligningslovens § 33 A skønnes at bidrage med.
Side 2