Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1156664_0001.png
1156664_0002.png
j.nr. 12-0196379Dato : 14. september 2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 880af 23. august 2012.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Geertsen (V).
Thor Möger Pedersen/Søren Wegener Clausen

Spørgsmål 880:

Ministeren bedes redegøre for sikkerheden omkring virksomheders og borgerespersonlige oplysninger i de tilfælde, hvor andre myndigheder eller parter invol-veres i forbindelse med inddrivelse af gæld.

Svar:

Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, har tavshedspligt, jf. straffe-lovens § 152 og §§ 152 c - 152 f. Dette gælder, når en oplysning ved lov elleranden gyldig bestemmelse er betegnet som fortrolig, eller når det i øvrigt er nød-vendigt at hemmeligholde den for at varetage væsentlige hensyn til offentligeeller private interesser.Oplysninger af fortrolig karakter, må kun videregives til en anden forvaltnings-myndighed, når:1) den, oplysningen angår, udtrykkeligt har givet samtykke,2) det følger af lov eller bestemmelser fastsat i henhold til lov, at oplysningenskal videregives, eller3) det må antages, at oplysningen vil være af væsentlig betydning for myndighe-dens virksomhed eller for en afgørelse, myndigheden skal træffe.Straffelovens regler om tavshedspligt gælder for alle, der virker i offentlig tjene-ste eller hverv, dvs. alle med tilknytning til Folketinget, domstolene og den of-fentlige forvaltning. I forvaltningsloven er det præciseret, at straffelovens almin-delige bestemmelser om tavshedspligt i offentlig tjeneste eller hverv omfatteralleinden for den offentlige forvaltning.Herudover gælder den særlige tavshedspligt efter skatteforvaltningsloven, deromfatter oplysninger, som kan henføres til en bestemt fysisk eller juridisk per-son, og som vedrører den pågældendes økonomiske, erhvervsmæssige eller pri-vatlivet tilhørende forhold.Personfølsomme oplysninger behandles i overensstemmelse med reglerne i per-sondataloven.Jeg skal desuden henvise til min besvarelse af SAU 881.