Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1041443_0001.png
1041443_0002.png
J.nr. 2011-318-0477Dato: 16. november 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 88 af 4. november2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Løhde(V).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Søren Schou

Spørgsmål:

Kan ministeren bekræfte, at den planlagte beskatning af arbejdsgiverbetaltesundhedsforsikringer rammer medarbejderne, som vil blive indkomstbeskattetaf sundhedsforsikringens værdi, og hvor stor vil den gennemsnitlige ekstra skat være formedarbejdere med sundhedsforsikringer?

Svar:

Regeringen vil afskaffe skattefriheden for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringerog sundhedsbehandlinger m.v. Det vil betyde, at lønmodtagere fremover vil blive beskattetaf præmien på sundhedsforsikringer, som arbejdsgiveren betaler. En sundhedsforsikring gi-ves typisk som en del af lønnen, og det er derfor meget naturligt, at den også skal beskattessom løn.Ved at afskaffe skattefriheden for de arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer og sund-hedsbehandlinger m.v. understøtter regeringen også sundhedslovens målsætning om, at alleskal have en fri og lige adgang til sundhedsvæsnet.Det er i øvrigt ikke en helt ny tanke at afskaffe skattefriheden for sundhedsforsikringer. Detblev også foreslået af Skattekommissionen, der blev nedsat under den tidligere regering.Skattekommissionen påpegede, at væksten i blandt andet sundhedsforsikringer medførermindre gennemsigtighed i skattesystemet og uensartede vilkår på tværs af erhverv og forforskellige uddannelsesgrupper.Ifølge Forsikring og Pension koster en sundhedsforsikring i gennemsnit 1.500 kr. årligt.Lægges dette beløb til grund, vil forslaget medføre en gennemsnitlig stigning i skattebeta-lingen på ca. 700 kr. om året for personer med sundhedsforsikringer.
Side 2