Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1151245_0001.png
1151245_0002.png
j.nr. 12-0179739Dato : 28-08-2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 857 af 17. august 2012. (Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen
/ Mette Winkler

Spørgsmål:

Kan ministeren bekræfte, at der er en sagsbehandlingstid på 7-8 uger i SKAT førman kan få udleveret danske nummerplader på en udenlandsk bil, og vil ministe-ren i givet fald redegøre for, om han synes dette er tilfredsstillende set i lyset af,at man alene har lov til at køre rundt i sin udenlandsk indregistrerede bil i Dan-mark i 14 dage, og derfor i sådanne tilfælde vil være nødsaget til at anskaffe siget andet transportmiddel i perioden fra de 14 dage er udløbet og frem til sagsbe-handlingen hos SKAT i forbindelse med indregistreringen er færdig?

Svar:

SKATs overordnede mål er, at alle sager løses hurtigt, korrekt og mest effektivt.Det sker i praksis ved en prioritering af opgaverne, der bl.a. tager hensyn til dekompetencer, der er til rådighed for løsningen af de enkelte opgaver.På Motorområdet sker der også en prioritering, der særligt kan mærkes i forbin-delse med højsæson eller andre forhold, der midlertidigt øger sagsmængden ellerfører til ophobning af sager.Når et udenlandsk indregistreret køretøj importeres med henblik på anvendelse iDanmark, skal køretøjet afgiftsberigtiges og forsynes med danske nummerpla-der. Det er kun tilladt at køre rundt med køretøjet i Danmark i 14 dage på deudenlandske plader.Netop på grund af den lovbestemte 14 dages frist har SKAT valgt at opprioriterede sager, hvor en udenlandsk indregistreret bil importeres til Danmark f.eks. iforbindelse med en flytning. Henvender borgerne sig således hos SKAT med enanmodning om at få afgiftsberigtiget deres importerede køretøjer, eller på andenvis gør SKAT opmærksom på sagen, bliver sagen ”pillet ud af bunken” og bliverbehandlet med det samme. Det bemærkes i den forbindelse, at det tidskrævende isagsbehandlingen ikke er udlevering af nummerpladerne, men den vurdering, derskal foretages af køretøjets værdi.De aktuelle sagsbehandlingstider kan ses på skat.dk – Motor og nummerplader –Registreringsafgift, import og eksport af køretøjer:http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1817284&vId=0Afslutningsvis kan jeg oplyse, at SKAT har stor opmærksomhed på sagsbehand-lingstiderne på Motorområdet, og at der hele tiden arbejdes med forskellige tiltagfor at holde sagsbehandlingstiderne nede på et acceptabelt niveau.