Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1149389_0001.png
1149389_0002.png
j.nr. 12-0178088Dato : 21. august 2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 853 af 14. august 2012 (SAU alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen
/
Niels Anker Jørgensen

Spørgsmål 853:

Mener ministeren, at det er rimeligt, at SKAT, der i forhold til en skattesag moden borger eller en virksomhed, må siges at være den stærke part, angiveligtbenytter inddrivelsesmetoder, der minder om noget man ellers kun oplever i denkriminelle verden, henholdsvis i jurisdiktioner, som Danmark næppe ønsker atsammenligne sig med?

Svar:

Det er vigtigt for mig, at både borgere og virksomheder i Danmark kan have til-lid til, at alle danske myndigheder naturligvis følger den lovgivningen, vi sompolitikere har fastsat, når de administrerer inden for deres respektive områder.Det mener jeg også generelt, at både borgere og virksomheder kan have tillid til.Skatteministeriet varetager inddrivelse af alle offentlige restancer inden for denramme, der er fastsat i lovgivningen. Lovgivningen sikrer mulighed for effektivinddrivelse af offentlige restancer under hensyntagen til borgernes og virksom-hedernes retssikkerhed. Lovgivningen åbner mulighed for anvendelse af forskel-lige inddrivelsesværktøjer i forbindelse med inddrivelse af personrestancer ogvirksomhedsrestancer, eksempelvis afdragsordninger, lønindeholdelse, indberet-ning til RKI, gennemførelse af udlægsforretning, konkursbegæring m.v. Det be-ror bl.a. på skyldneres forhold og restancens størrelse, hvilke inddrivelsesskridt,der vil blive anvendt, men som nævnt inden for rammerne af lovgivningen ogsåledes, at skyldnere med sammenlignelige forhold behandles ensartet.