Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1149378_0001.png
1149378_0002.png
j.nr. 12-153672Dato : 21-08-12
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 807 af 3. juli 2012.(Alm. del).Spørgsmålet stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen
/Mette Winkler

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 24. juni 2012 fra Lars Prier, jf.alm. del – bilag 313 og herunder oplyse, hvorfor SKAT ikke er i stand til athåndtere forskellige forsikringsselskaber samt oplyse, hvorvidt ministeren agterat foretage sig noget konkret i sagen.

Svar:

Jeg kan ikke gå ind den konkrete sag, men SKAT har om proceduren oplyst føl-gende:”SKAT tog den 6. juni 2012 det nye digitale motorregister i brug. Det betyderbl.a., at der ved indregistrering af eksempelvis en motorcykel er direkte elektro-nisk forbindelse til det forsikringsselskab, som den der indregistrerer køretøjet,ønsker at være forsikret hos.Motorregisteret har forbindelse med alle godkendte forsikringsselskaber i Dan-mark. Hvis det enkelte forsikringsselskab ikke har en fuld elektronisk løsningskal der ved indregistreringen fremlægges et forsikringsbevis fra det pågældendeselskab.I tilfælde hvor kunden ikke har medbragt et forsikringsbevis eller systemet harsvartidsproblemer med enkelte forsikringsselskaber, er det normal kutyme attilbyde kunderne, enten at vælge et andet forsikringsselskab eller vente til et se-nere tidspunkt med indregistreringen.De fleste, for ikke at sige alle, vælger så et andet forsikringsselskab og får såefterfølgende forsikringen flyttet til det ønskede forsikringsselskab, hvilket ty-pisk ikke giver problemer.”