Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1148701_0001.png
1148701_0002.png
J.nr. 12-0174236Dato:17-08-2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 803 af 2. juni 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær(DF).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for de negative konsekvenser af indekseringen af øl- og læske-drikafgifterne herunder for, hvor meget indekseringen skønnes at påvirke grænsehandlen.

Svar:

Såfremt afgifterne i Danmark ikke indekseres, vil realværdien af afgifterne falde over tid,og dermed vil tilskyndelsen til at grænsehandle de afgiftsbelagte varer i vores nabolande altandet lige også falde. Det gælder i særdeleshed for de varer, som i vores nabolande ikke eromfattet af afgift, og hvor det må forventes, at priserne stiger i takt med inflationen.Indekseringen af afgifterne sikrer derved, at afgifterne ikke udhules over tid, og at der der-ved ikke bliver et øget incitament til at forbruge flere af de usunde varer i Danmark. Da læ-skedrikke ikke er omfattet af afgift i vores nabolande, og da ølafgiften i Tyskland udgør enlangt mindre del af den samlede pris, end det er tilfældet i Danmark, må det forventes, atindekseringen i vid udstrækning blot fastholder det nuværende prisspænd i forhold til voresnabolande, og dermed ikke øger tilskyndelsen til at grænsehandle.
Side 2