Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1049212_0001.png
1049212_0002.png
J.nr. 2011-328-0041Dato: 30-11-2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål 80 af 2. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Brian Mikkelsen (KF).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Carsten Vesterø

Spørgsmål 80:

Hvordan vil et samlet loft over ratepension og livrente påvirke efterspørgslen efter de to ty-per af pensionsopsparingsordninger samt efter kapitalpension i forhold til i dag?

Svar:

De forskellige pensionsprodukter har forskellige karakteristika og dækker dervedforskellige behov.Livsvarig alderspension er en pensionsform, hvis hovedformål er at sikre livsvarig forsør-gelse. Ratepensioner og ophørende alderspension sikrer ikke livsvarig forsørgelse, menkoncentrerer pensionsudbetalingerne i den første del af pensionsalderen. Hver enkelt pen-sionsopsparer må forventes at have forskellige præferencer om livsvarig egenforsørgelse,egenforsørgelse i den første del af pensionsalderen eller en kombination heraf – eventueltsuppleret af engangsudbetalinger i form af kapitalpension. Den enkelte pensionsopsparervil i den forbindelse også skulle tage stilling til, i hvilket omfang de efterladte skal sikres, ihvilken forbindelse de forskellige pensionsprodukter igen dækker forskellige behov.Efterspørgslen efter de forskellige produkter vil i sidste ende være dikteret af disse forskel-lige præferencer.
Side 2