Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1152648_0001.png
1152648_0002.png
J.nr. 12-0174172Dato:3. september 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 752 af 29.juni 2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lille-lund Bech (V).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Ivar Nordland

Spørgsmål:

I forlængelse af besvarelsen af alm. del – spm. 550 bedes ministeren oplyse,hvilke eksempler der tidligere har været på, at oplysninger om, at en DBO genforhandleshar medført udnyttelse af huller i den eksisterende DBO?

Svar:

Jeg nævnte i mit svar af 30. april 2012 på spørgsmål 550 (alm. del), at når Skattemi-nisteriet ikke ønsker at offentliggøre, at der forhandles med et andet land om en DBO,hænger det også sammen med, at der i nogle tilfælde forhandles om ændring af en gammelDBO for at lukke huller i aftalen, og i så fald vil offentliggørelse af forhandlingerne kunneføre til udnyttelse af hullerne i sidste øjeblik.Det kan være den velkendte situation, at en genforhandling af en DBO ændrer reglerne forbeskatning af pensioner, så pensionsudbetalinger fremover kan beskattes i kildelandet (ud-betalingslandet). I en sådan situation vil man skabe et incitament til hurtig fraflytning, hvisman på forhånd offentliggør oplysninger, der vil kunne tolkes på den måde, at nu kan reg-lerne forventes at blive ændret for personer, som fremover flytter til det andet land.På tilsvarende måde ønsker Skatteministeriet ikke at oplyse, hvilke lavskatte-lande ellerskattely-lande, som Danmark forhandler skatteinformationsudvekslingsaftaler med. Detkunne medføre, at personer, som har kapital placeret i de lande, som Danmark forhandlermed, flytter kapitalen til andre lande, som Danmark ikke forhandler med.
Side 2