Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1137487_0001.png
1137487_0002.png
j.nr. 2012-080-0135Dato : 19. juni 2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 651 af 24. maj 2012.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Thor Möger Pedersen
/Niels Anker Jørgensen

Spørgsmål:

Hvilke tiltag vil ministeren sætte i værk for at forhindre fremtidige tilfælde afmanglende afgiftsbetaling som eksemplificeret i henvendelsen af 2. april 2012fra Palle Christensen, Midt Belysning ApS, alm. del – bilag 203?

Svar:

Som anført i svar på spørgsmål 547 har regeringen i finansloven 2012 afsat eks-tra midler til SKAT med henblik på at sikre, at der bliver betalt de korrekte afgif-ter af indførte varer. Jeg har fortsat tiltro til, at denne indsats vil have en effekt,og det er både SKATs og min vurdering, at denne indsats aktuelt er proportionelmed problemets omfang.SKATs erfaring er, at illegal import af punktafgiftspligtige varer kan begrænsesved en styrket indsats og målrettede aktioner, herunder konsekvent sanktioneringaf virksomheder, der sælger ubeskattede varer, samt borgere der afsløres i ulov-ligt videresalg.I 2012 findes projektets målgruppe blandt med- og modspillere i alle led, herun-der grossister, importører, detailhandlere og transportører.Den konkrete indsats baseres på en løbende risikovurdering, som i sagens naturer dynamisk. Jeg kan derfor ikke specifikt udtale mig om, hvilken indsats der påsigt vil være proportionel i forhold til at sikre, at der bliver betalt de korrektedanske afgifter af netop lyskilder.Danmark er en lille åben økonomi og en del af EUs indre marked. Det giveroverordnet dansk erhvervsliv en essentiel fordel i forhold til vores primære eks-portmarkeder og samhandelspartnere, og det giver danske forbrugere mulighedfor at handle frit i hele EU, uden toldmure, unødigt bureaukrati og andre restrik-tioner. De forskellige regler og afgifter landene imellem kan dog give anledningtil misforståelser og andre gange anledning til snyd. Ingen indsats vil dog kunnegarantere, at vi fanger alle der snyder, hver gang - og SKAT hverken kan ellerskal kontrollere alle forsendelser og indførsler på EUs indre grænse.I stedet skal problemet imødekommes ved en målrettet indsats, der hvor SKATsårsværk og ressourcer nytter mest, jævnfør den løbende risikovurdering, somSKAT foretager. På den måde sikres flest velfærdskroner til statskassen og størstmulig opdagelsesrisiko ved snyd.