Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1044695_0001.png
1044695_0002.png
J.nr. 11-234840Dato: 23. november 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 65 af 31. oktober2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydt-kjær (DF).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Jan Madsen

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, hvor lang sagsbehandlingstiden er ved ansøgning om opstilling afgevinstgivende spilleautomater, og om det har nogen indvirkning på sagsbehandlingstiden,at ansøgeren i forvejen har andre forretninger, hvor der allerede er opstillet gevinstgivendespilleautomater, og at ansøgeren derved har vist, at der drives virksomhed på fuldt forsvar-lig måde?

Svar:

Efter lov om gevinstgivende spilleautomater (LBK. nr. 820 af 26. juni 2006) er det Spille-myndigheden, der giver tilladelse til opstilling og drift af gevinstgivende spilleautomater.I medfør af lovens § 9 har Spillemyndigheden etableret en høringsprocedure i forbindelsemed ansøgning om opstilling af gevinstgivende spilleautomater. Det skyldes, at afgørelsenom, hvorvidt en tilladelse kan gives, blandt andet afhænger af kommunalbestyrelsens vejle-dende indstilling. Endvidere kan en tilladelse ikke udstedes, hvis politiet af ordensmæssigegrunde finder, at en tilladelse ikke bør gives eller Spillemyndigheden ikke kan godkendelokalet som spillehal.Der kan søges om tilladelse til opstilling og drift af gevinstgivende spilleautomater i en:Restaurant med alkoholbevilling (maks. 3 automater) eller i enSpillehal, herunder spillehal i omrejsende tivoli o.lign.
En ansøgning om opstilling af gevinstgivende spilleautomater i en restaurant med alkohol-bevilling behandles normalt inden for ca. 1-2 uger.En ansøgning om opstilling af gevinstgivende spilleautomater i en spillehal behandles nor-malt inden for 5 – 7 uger. Heri indgår en høringsperiode på 4-5 uger ved kommune og poli-ti. Spillemyndigheden besigtiger i samme periode lokalet med henblik på godkendelse somspillehal.Det har ingen betydning for sagsbehandlingstiden, om ansøger har andre forretninger, hvorder allerede er opstillet gevinstgivende spilleautomater.
Side 2