Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1134031_0001.png
1134031_0002.png
1134031_0003.png
j.nr. 12-126171Dato : 11-06-2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 634 af 21. maj 2012.(Alm. del).
Thor Möger Pedersen
/Mette Winkler

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 21. maj fra Classic InvestmentCars vedrørende materiale til foretræde om registreringsafgift på klassiske køre-tøjer, jf. alm. del – bilag 243

Svar:

Henvendelsen fra den pågældende virksomhed drejer sig i princippet om, hvor-vidt:1. en bil er godkendt af en synsvirksomhed og evt. som veterankøretøj2. afgiftsberegningen ved SKAT, skal ske som veteranbil eller som almin-delig brugt personbil.Jeg kan ikke gå ind i den konkrete sag, men SKAT har om regelsættet oplystfølgende:”SKATs værdifastsættelse og dermed opkrævning af registreringsafgift af brugtebiler, der indføres fra udlandet, baserer sig på bilens registreringsattest, synspapi-rerne og anmelderens oplysninger. Er bilen synet og godkendt af en synsvirk-somhed kan bilen afgiftsberigtiges og indregistreres hos SKAT.Det sker en sjælden gang, at biler synes og godkendes som veteranbiler, hvor detefterfølgende viser sig, at godkendelsen fra synsvirksomheden er sket på et util-strækkeligt grundlag.I sådanne tilfælde er der eksempler på, at Trafikstyrelsen tilbagekalder godken-delsen. Hvis en bil ikke kan synes og godkendes, kan SKAT ikke indregistrerebilen, heller ikke selv om bilen evt. tidligere har været indregistreret.Når der er tale om ombyggede biler (Replica biler), kan værdifastsættelsen værevanskelig, og værdifastsættelserne af disse specielle køretøjer sker derfor for-trinsvis ved Motorcenteret i Odense for at sikre ensartetheden på landsplan.Veteranbiler betaler afgift efter særlige lempelige regler, såfremt bilen fremstræ-der som ved første registrering, dvs. i original stand. I disse tilfælde beregnesafgiften af bilens brugsværdi, hvilket er fastsat til 40 % af bilens oprindelige ny-pris.Kan bilen ikke godkendes som veteranbil, betales registreringsafgift efter køretø-jets handelspris her i landet for en tilsvarende bil sammenholdt med den oprinde-lige nypris.
2SKATs værdifastsættelser offentliggøres på SKAT.dk, men kun så længe, atværdifastsættelserne skønnes at være relevante og ikke er forældede. Dette kanvære årsagen til, at visse værdifastsættelser ikke længere fremgår på SKATshjemmeside.”Jeg kan tilføje, at der ikke er umiddelbare planer om at lette beskatningen af ve-teranbiler eller give en særlig lempelig beskatning af andre ældre biler.