Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1171401_0001.png
1171401_0002.png
J.nr. 12-0173683Dato:29. oktober 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 626 af 9. maj2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Kim Andersen(V).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 626:

Ministeren bedes redegøre for reglerne vedrørende biler, der er indregistreret til hestetrans-port i Danmark og i den forbindelse oplyse, hvorvidt det er korrekt, at hestetransport der ergodkendt til under 8 timers transport, ikke må køre udenfor Danmarks grænser?

Svar:

Jeg har modtaget følgende svar fra Fødevareministeriet:”Det følger af bestemmelserne i EU’s transportforordning (Rådets forordning (EF) nr.1/2005), at transportmidler til transporter af heste over 8 timer skal godkendes efter nærme-re regler i forordningen. En godkendelse efter transportforordningens regler kan anvendes ihele EU.Ved bekendtgørelse om beskyttelse af dyr under transport (transportbekendtgørelsen) er derfastsat danske regler, som på visse punkter supplerer transportforordningens regler. Detfølger bl.a. af transportbekendtgørelsen, at også transportmidler til transport af heste under8 timer skal godkendes, hvilket sker efter nærmere regler i bekendtgørelsen. Dette godken-delseskrav finder dog kun anvendelse for transporter, der fuldt ud afvikles i Danmark, dvs.transporter, som kun foregår inden for Danmarks grænser.For transporter af heste under 8 timer, som bevæger sig uden for Danmarks grænser, er derhverken EU-regler eller danske regler om, at transportmidlet skal være godkendt. Det er så-ledes ikke korrekt, at et dansk indregistreret transportmiddel, der er godkendt til transporterunder 8 timer efter transportbekendtgørelsens regler, ikke må anvendes uden for Danmarksgrænser. Dog kan der i andre EU-lande – i lighed med i Danmark – være fastsat nationaleregler, som stiller krav om godkendelse af transportmidler til transporter af under 8 timersvarighed, som fuldt ud afvikles i det pågældende land.”Jeg henholder mig til Fødevareministeriets udtalelse.
Side 2