Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1119767_0001.png
1119767_0002.png
J.nr. 2012-518-0275Dato:14. maj 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 539 af 16. april 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benedikte Kjær (KF).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Carsten Vesterø

Spørgsmål 539:

Vil ministeren oplyse, hvor meget der forholdsmæssigt var betalt i forvejen i direkte skatterog afgifter af de 10 pct. største formuer, som gik i arv i 2011?

Svar:

Formuer, der går i arv, er opsparet af afdøde gennem et helt liv. Formuen stammerdels fra en del af den afdødes løbende beskattede indkomst, som er opsparet gennem årene,dels af kapitalindkomster og -gevinster, der kan være blevet beskattet eller være ubeskatte-de. Disse sidste drejer sig eksempelvis om værdistigninger i en ejerbolig, værdistigningerpå indbogenstande, gaver, skattefrie overførsler o.lign. Endvidere kan der være tale om arvfra tidligere generationer.At opgøre den samlede betalte skat af denne formue på dødstidspunktet ville have kræveten omfattende registrering og regnskabsføring gennem hele livet. Dertil kommer, at det og-så ville kræve, at man kunne afgøre, om det forbrug, den afdøde har haft, er af den beskat-tede eller af den ikke beskattede indkomst og tilsvarende om opsparingen.Da sådanne registreringer ikke er foretaget og næppe heller med mening vil kunne foreta-ges, er det ikke muligt at opgøre, hvor meget der samlet set er betalt i skatter og afgifter afformuer, der går i arv.Der foreligger således ingen statistiske oplysninger, der gør det muligt at besvare spørgs-målet.
Side 2