Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1115693_0001.png
1115693_0002.png
J.nr. 2012-118-0127Dato: 7.maj 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 506 af 10. april 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Jørgen Pedersen

Spørgsmål:

Skatteministeriet opslog i januar 2012 et antal stillinger, som skal ”styrke Skatteministerietsinput til den overordnede politiske dagsorden på skatteområdet, men også andre politiskeområder”. Med henvisning hertil bedes ministeren oplyse:• Hvor mange personer Skatteministeriet i den forbindelse har ansat?• Hvile præcise arbejdsopgaver den nye enhed har?• Hvilke ”andre politiske områder” den nye enhed skal give input til?• Hvor stor udgiften er til at oprette den nye enhed?• Om ministeren kan bekræfte, at oprettelsen af de nye stillinger ikke betyder nedskæringerandre steder i SKAT?

Svar:

Hensigten med de opslåede stillinger er som nævnt i stillingsopslaget at styrke arbejdet medden overordnede politiske dagsorden på skatteområdet, herunder arbejdet med en skattereform,samt det tværgående samarbejde med andre ministerier. Det er i den forbindelse aktuelt medinput til andre politikområder.Regeringen har udarbejdet et regeringsgrundlag, der på en række områder kræver et tværmini-sterielt samarbejde. Med henblik herpå og på deltagelsen i regeringens koordinationsudvalg ogøkonomiudvalg er det nødvendigt med en mindre styrkelse af området.Der er frem mod medio april ansat fire nye medarbejdere i forhold til det omtalte stillingsop-slag, men det kan blive aktuelt at ansætte yderligere et begrænset antal personer til opgaven.Organisatorisk er de nye medarbejdere indtil videre ansat i kontoret Samfundsøkonomisk Ana-lyse, men der kan blive tale om organisatoriske tilpasninger i forhold til opgaven. Medarbej-derne skal primært beskæftige sig med analyser i ministeriet og i samarbejde på tværs af mini-sterierne.Der overvejes også en ledelsesmæssig styrkelse af området samfundsøkonomisk analyse ogtværgående politisk koordinering, jf. stillingsopslag i februar og marts 2012 vedrørende en kon-torchef- og en direktørstilling. Disse ændringer skal imidlertid ses i sammenhæng med de øvri-ge organisatoriske ændringer i forbindelse med den tydeligere organisatoriske adskillelse afSkatteministeriets departement og SKAT, der er behov for. Jeg finder det mest hensigtsmæssigtat afvente besættelsen af stillingen som ny departementschef, før der træffes endelig beslutningom organisatoriske ændringer og eventuelle afledte ændringer i ledelsesstrukturen som følgeheraf. Præcise arbejdsopgaver fastlægges i den forbindelse.Udgifterne til den omtalte styrkelse udgør indtil videre lønsum svarende til fire AC-medarbejdere. Det forventes at svare til ca. 2,5 mio. kr. årligt, som selvsagt ikke kan anvendestil andre opgaver i Skatteministeriet og SKAT.Styrkelsen af området skal i øvrigt ses i sammenhæng med effektiviseringer af administrativeopgaver, hvor der løbende arbejdes med at frigøre årsværk til brug for andre opgaver.
Side 2