Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del
Offentligt
1108516_0001.png
1108516_0002.png
j.nr. 12-090547Dato : 24. april 2012
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 480 af 27. marts 2012.(Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Thor Möger Pedersen/Niels Anker Jørgensen

Spørgsmål:

"Vil ministeren tage initiativer til, at opgaven med at have styr på arbejdstilladel-serne ikke kommer til at ligge hos arbejdsgiveren?"

Svar:

Indledningsvis må jeg gøre opmærksom på, at arbejdsgiverens ansvar i forholdtil arbejdstilladelser hører under udlændingelovgivningen. Jeg antager imidlertid,at spørgsmålet skyldes, at der efter skattelovgivningen kan blive udstedt skatte-kort til udlændinge, der burde have, men ikke har en arbejdstilladelse – og atdette forhold kan bevirke, at arbejdsgivere uforvarende ansætter ulovlig arbejds-kraft og eventuelt efterfølgende straffes med bøder efter udlændingeloven.Tidligere påførte skattemyndighederne de fysiske skattekort en tekst om, at skat-tekortet ikke gælder som arbejdstilladelse. Denne tekst adviserede potentiellearbejdsgivere om, at de kunne være i færd med at ansætte ulovlig arbejdskraft.Denne advisering kunne ikke videreføres, da de fysiske skattekort i 2008 blevafløst af elektroniske skattekort.Skatteministeriet har gennem længere tid har været i dialog med udlændinge-myndighederne for at finde en alternativ måde at advare arbejdsgivere mod an-sættelse af eventuel ulovlig arbejdskraft. Det fælles arbejdet med at finde en løs-ning er endnu ikke afsluttet.